fbpx
06-52056539 Info@mamasoulcoaching.nl

Doula

“Whenever and however you give birth, your experience will impact your emotions, your mind, your body, and your spirit for the rest of your life.” Ina May Gaskin

Tijdens je zwangerschap kunnen jullie je op verschillende manieren voorbereiden op de komst van jullie baby. Een manier daarvan is gebruik maken van Doula begeleiding.

Doula is een grieks woord voor ‘ervaren en kundige vrouw, die ouders op een niet medische wijze ondersteunt tijdens de zwangerschap, de gehele bevalling en de eerste 6 weken daarna'.

Een doula is er voor iedere zwangere vrouw (en haar geboortepartner). Of je nu natuurlijk wilt bevallen of kiest voor een geplande keizersnede. Of je nu thuis gaat bevallen, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis. Ondersteuning door een doula kan in elke gewenste setting. De keuze die je hierin maakt worden ten alle tijden gerespecteerd.

Een doula is geen vervanging van de partner, de verloskundige of de kraamverzorgster. Zij is er juist om het team te versterken. Zij is een zelfstandige geboorteprofessional en wordt door de aanstaande ouders ingehuurd.

 

Zwangerschap Bevalling Geboorte_Doula page 2

De doula is nog een relatief jong beroep. 'Pas' sinds de jaren tachtig worden doula's actief ingezet. Wel is het al een eeuwen oud gebruik dat een barende vrouw wordt omringd en ondersteund door vrouwen uit haar omgeving.

Het wordt steeds meer erkend dat het toevoegen van een doula aan je geboorteteam veel positieve voordelen kan opleveren. Uit onderzoek blijkt dat continue ondersteuning tijdens de bevalling kan zorgen voor;

%

Minder Keizersneden*

%

Kortere
bevallingen*

%

Minder
inleidingen*

%

Minder
Pijnbestrijding*

*Volgens onderzoek van Marshall en Phyllis Klaus en John Kennell

Sandra als jouw doula

In mijn doula begeleiding vind ik het belangrijk dat jij zelf mag bepalen waar, met wie en hoe jij wilt bevallen zodat jullie de geboorte van je kindje zo volledig mogelijk ervaren. Ik sta ervoor in dat jullie je vertrouwd, veilig en gesteund voelen in de keuzes die jullie maken. Mijn taak is er voor jullie ZIJN zodat jullie met een positief gevoel kunnen terugkijken op deze bijzondere gebeurtenis. Ongeacht het verloop van de bevalling. 

In de gesprekken vooraf zorg ik, door mijn ervaring en kundigheid, dat jullie je zo goed mogelijk voorbereiden. Dit doe ik door jullie onbevooroordeeld te informeren zodat jullie de keuzes kunnen maken die voor jullie goed voelen. Ik geloof er namelijk in dat je een bevalling niet kan plannen maar wel de regie hierin kan pakken. Een goede voorbereiding is hierin het halve werk. 

Tijdens de bevalling ben ik de continue stabiele factor. Ik help jou de regie van jullie geboorte te behouden. Ik help je te vertrouwen op het geboorteproces. Ik erken je gevoelens welke dat ook mogen zijn. Ik moedig je aan in je eigen kracht te staan.

 

Mama Soul Basis

945 euro
 • Kennismakingsgesprek van 60 minuten
 • 3 voortgangsgesprekken van ieder 2 a 2,5 uur
 • 24/7 bereikbaar vanaf week 38
 • Ik ben de gehele bevalling aanwezig, of deze nu 4 of 24 uur duurt
 • De eerste week na de geboorte kom ik langs voor een eerste terugblik
 • Na 6 weken wordt het traject afgelsoten met een gesprek
 • Een uitgebreid geboorteverslag in boekvorm

Mama Soul Uitgebreid

1495 euro
 • Kennismakingsgesprek van 60 minuten
 • 3 voortgangsgesprekken van ieder 2 a 2,5 uur
 • 24/7 bereikbaar vanaf week 38
 • Ik ben de gehele bevalling aanwezig, of deze nu 4 of 24 uur duurt
 • De eerste week na de geboorte kom ik langs voor een eerste terugblik
 • Een uitgebreid geboorteverslag in boekvorm
 • 12 uur postpartum begeleiding te verdelen in blokken van 3 a 4 uur
 • Aan het einde van het traject hebben we een afsluitend gesprek

Ervaringsverhalen

"Ik kwam met Sandra in contact via mijn schoonmoeder. Ik ben nogal van 'kan het allemaal zelf wel', dus ook de bevalling had ik niemand bij nodig. Maar omdat de schoonmama het vroeg besloot ik me ervoor open te stellen en een kennismakingsgesprek met Sandra aan te gaan. Het was een prettig gesprek waardoor we besloten toch met haar als doula het proces in te gaan. Ze gaf mijn vriend tips&tricks voorafgaand aan de bevalling en vertelde over hoe het proces zou verlopen. We bespraken ook het geboorteplan.
Op de dag van de bevalling heeft Sandra, zonder de 'show over te nemen', ervoor gezorgd dat het zowel met mij als met mijn vriend goed ging. Ze ondersteunde hem wanneer hij met mij bezig was, en wisselde hem af op momenten dat hij moe werd. Het was fijn om zo verzorgd te worden en te weten dat er een extra iemand was om onze belangen te behartigen. Mijn bevalling was een heel rustig proces waarbij ik de ontspanning tot aan het einde goed vast kon houden door de fijne, rustige aanwezigheid en zorg van Sandra. Toen Sandra na enkele weken bij ons thuis langskwam om na te praten, had ze een cadeautje bij zich. Een prachtig boekje dat ze had samengesteld met haar verhaal over ons bevallingsproces en de foto's die ze had gemaakt. Een enorm mooi aandenken dat van grotere waarde is dan ik in woorden kan vatten. Hoewel ik vooraf niet direct het idee had dat een doula iets voor mij was, ben ik achteraf blij en dankbaar dat Sandra op ons pad gekomen is. Dank je wel! ❤ "- Leonie

"In eerste instantie vroeg ik mij af of we echt een doula nodig hadden.
Achteraf gezien heeft Sandra net dat verschil gemaakt waardoor dit voor mij de bevalling was waar ik van gedroomd had" - Jeroen

Contactgegevens

Sandra Boltjes-Van de Wetering
Fanny Blankers-Koenstraat 15
2406 LN
Alphen aan den Rijn

Tel: +31(0)6 52 05 65 39
Email: info@mamasoulcoaching.nl

BTW: NL183564327B01
KvK: 67663567
Bank: NL31 BUNQ 2290 3038 52

 

Overige

Algemene voorwaarden
Disclaimer
Fotografie door: Carlinda Boom