Doula

“Whenever and however you give birth, your experience will impact your emotions, your mind, your body, and your spirit for the rest of your life.” Ina May Gaskin

Tijdens je zwangerschap kunnen jullie je op verschillende manieren voorbereiden op de komst van jullie baby. Een manier daarvan is gebruik maken van Doula begeleiding.

Doula is een grieks woord voor ‘ervaren en kundige vrouw, die ouders op een niet medische wijze ondersteunt tijdens de zwangerschap, de gehele bevalling en de eerste 6 weken daarna'.

Een doula is er voor iedere zwangere vrouw (en haar geboortepartner). Of je nu natuurlijk wilt bevallen of kiest voor een geplande keizersnede. Of je nu thuis gaat bevallen, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis. Ondersteuning door een doula kan in elke gewenste setting. De keuze die je hierin maakt worden ten alle tijden gerespecteerd.

Een doula is geen vervanging van de partner, de verloskundige of de kraamverzorgster. Zij is er juist om het team te versterken. Zij is een zelfstandige geboorteprofessional en wordt door de aanstaande ouders ingehuurd.

 

Zwangerschap Bevalling Geboorte_Doula page 2

De doula is nog een relatief jong beroep. 'Pas' sinds de jaren tachtig worden doula's actief ingezet. Wel is het al een eeuwen oud gebruik dat een barende vrouw wordt omringd en ondersteund door vrouwen uit haar omgeving.

Het wordt steeds meer erkend dat het toevoegen van een doula aan je geboorteteam veel positieve voordelen kan opleveren. Uit onderzoek blijkt dat continue ondersteuning tijdens de bevalling kan zorgen voor;

%

Minder Keizersneden*

%

Kortere
bevallingen*

%

Minder
inleidingen*

%

Minder
Pijnbestrijding*

*Volgens onderzoek van Marshall en Phyllis Klaus en John Kennell

Sandra als jouw doula

In mijn doula begeleiding vind ik het belangrijk dat jij zelf mag bepalen waar, met wie en hoe jij wilt bevallen zodat jullie de geboorte van je kindje zo volledig mogelijk ervaren. Ik sta ervoor in dat jullie je vertrouwd, veilig en gesteund voelen in de keuzes die jullie maken. Mijn taak is er voor jullie ZIJN zodat jullie met een positief gevoel kunnen terugkijken op deze bijzondere gebeurtenis. Ongeacht het verloop van de bevalling. 

In de gesprekken vooraf zorg ik, door mijn ervaring en kundigheid, dat jullie je zo goed mogelijk voorbereiden. Dit doe ik door jullie onbevooroordeeld te informeren zodat jullie de keuzes kunnen maken die voor jullie goed voelen. Ik geloof er namelijk in dat je een bevalling niet kan plannen maar wel de regie hierin kan pakken. Een goede voorbereiding is hierin het halve werk. 

Tijdens de bevalling ben ik de continue stabiele factor. Ik help jou de regie van jullie geboorte te behouden. Ik help je te vertrouwen op het geboorteproces. Ik erken je gevoelens welke dat ook mogen zijn. Ik moedig je aan in je eigen kracht te staan.

 

Mama Soul Basis

795 euro
  • Kennismakingsgesprek van 60 minuten
  • 3 voortgangsgesprekken van ieder 2 a 2,5 uur
  • 24/7 bereikbaar vanaf week 38
  • Ik ben de gehele bevalling aanwezig, of deze nu 4 of 24 uur duurt
  • De eerste week na de geboorte kom ik langs voor een eerste terugblik
  • Na 6 weken wordt het traject afgelsoten met een gesprek
  • Optioneel: Uit te breiden met een geboorteverslag in boekvorm
  • Optioneel: Extra bezoek, mee naar de verloskundige of bijvoorbeeld een extra massage á €45,- per uur.

Contactgegevens

Sandra Boltjes-Van de Wetering
Fanny Blankers-Koenstraat 15
2406 LN
Alphen aan den Rijn

Tel: +31(0)6 52 05 65 39
Email: info@mamasoulcoaching.nl

BTW: NL002055950B49
KvK: 67663567
Bank: NL31 BUNQ 2290 3038 52

 

Aanbod

Overige

Algemene voorwaarden
Disclaimer
Fotografie door: Carlinda Boom