fbpx

+31(0)6 - 52056539

Affirmaties

Affirmatie

De hele dag door gebruiken we affirmaties, kleine zinnetjes die je in gedachten of hardop uitspreekt en die je gedachten beïnvloeden en versterken. Overtuigingen die we onszelf bewust of onbewust vertellen. En vaak op een negatieve manier. Zo ook over de zwangerschap of de bevalling. Herken je ze?

Ik kan het niet
De zwangerschap/bevalling is zo zwaar
Ik ben bang voor de pijn van de bevalling
Ik ben geen goede moeder
Ik heb mijn kind niks te bieden
Ik heb geen invloed op mijn bevalling
Het gaat toch nooit zoals ik wil
Er wordt nooit naar me geluisterd
Ik word nooit gezien
Ik word niet gesteund
Ik sta er alleen voor
Mijn man/moeder/kind luistert niet
Ik ben niet goed genoeg
Ik doe het nooit goed
Ik ben onzeker
Dit is veel te moeilijk voor me
Ik heb nooit geluk
Waarom overkomt mij dit altijd

Herken je ze? Wanneer je deze affirmaties dag in dag uit tegen jezelf zegt dan geloof je dat. Dit is wie je bent toch? Of kan het zijn dat je niet je gedachten BENT?

Ombuigen

Als affirmaties op een negatieve manier voor je werken dan betekent het ook dat ze op een positieve manier voor je kunnen werken. Dat je ze kan ombuigen. Wanneer affirmaties juist op een positieve manier worden gebruikt dan trek je de positieve energie aan. Dan kan jij jezelf een ander verhaal vertellen

Met behulp van positieve affirmaties kan jij je zwangerschap en je bevalling beïnvloeden. Of in ieder geval de gedachten die je daarbij hebt. En wanneer jij een positieve gedachten hebt, reageert je lichaam hier ook op een positieve manier op. Je ontspant, je voelt je fijner, je voelt je gelukkiger, je voelt je krachtiger. Positieve affirmaties werken door op een dieper energetisch niveau.

Ze zijn dus heel erg effectief om tijdens je zwangerschap en bevalling te gebruiken. Enkele positieve affirmaties zijn

Ik kan het
Deze zwangerschap/bevalling kan ik aan
Ik ben een goede moeder
Ik weet precies wat mijn baby nodig heeft
Ik weet precies wat ik moet doen
Ik vertrouw op mijn lichaam en op mijn baby
Mijn baby komt op precies het juiste moment
Ik heb mijn lichaam lief
Mijn lichaam weet precies wat het moet doen
Ik hou van mijn lichaam en de veranderingen die er plaats vinden
Deze wee komt nooit meer terug
Bij elke wee komt mijn baby een stukje dichter bij
Ik ben klaar en goed voorbereid op de geboorte van mijn kindje
Ik heb moed, vertrouwen en durf

Doorbreken

Bij een aantal affirmaties zal je direct een fijn gevoel krijgen. Andere maken je verdrietig of zelfs boos en geloof je niet direct dat dit voor je kan werken.
Oude affirmaties doorbreken doe je ook niet in 1 dag. Iets wat jij jezelf al een tijd zegt zal niet direct verdwijnen. De enige tip die ik hierbij heb is doen en doorgaan.

Om negatieve gedachten te doorbreken kan je het volgende toepassen

Pak een blaadje en zet een lijn in het midden. Aan de linker kant schrijf je de positieve affirmatie. Aan de rechter kant schrijf je de gedachten die bij je opkomt als je de affirmatie op schrijft. Schrijf net zo lang door totdat ze positief zijn.

Op het moment dat je de affirmatie lachend, hard op en met een fijn gevoel kan zeggen, dat is het moment waarop de affirmatie geïntegreerd is in je leven.

Volhouden

Het is heel makkelijk om in de waan van alle dag je nieuwe affirmatie te vergeten. Maar blijf volhouden! Probeer daarom creatief te zijn om je te helpen herinneren aan je affirmatie. Bijvoorbeeld door dagelijks naar positieve affirmatie-muziek te luisteren, post-its te plakken op plekken waar je vaak komt, de koelkast, de spiegel in de badkamer, de babykamer. Of maak bijvoorbeeld een moodboard of een geboorteslinger die je tijdens de geboorte ophangt.

Veel succes!

 

Vond je dit waardevol?
Wil jij ook inspiratie ter voorbereiden op je bevalling vanuit rust en vertrouwen? Ontvang mijn blogs direct en zonder moeite in je mailbox.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

sandra

Door mijn werk al zwangerschapscoach en doula en mijn eigen bevallingservaringen weet ik wat voor impact een bevalling heeft op je leven. De herinneringen van een vrouw aan haar geboorte-ervaringen gaan een heel leven mee en kunnen krachtige effecten hebben op haar zelfvertrouwen. Ik ben vastbesloten om vrouwen en stellen te helpen zich gesterkt en ondersteund te voelen tijdens hun zwangerschap en bevalling.

Leave a Comment